Главният съдия на мача Левски – Локомотив София, който завърши 3:1 за „сините“, Христо Ристосков даде кратко, но много любопитно интервю след срещата за Купата на България на стадион „Георги Аспарухов“.

„Според мен стана мач на много добро ниво. Според мен защитникът игра първи с топката, но ако е играл Бибишков, значи е дузпа. Аз останах с впечатление, че защитникът на Левски игра първо с топката. Не съм го гледал положението. Няма никакъв умисъл“, коментира реферът на мача.

„Не съм отсъдил засада в ситуацията, трябва да има сигнал със свирката и да се спре играта, няма такова нещо. Не се притеснявам. Христо Рискосков е достатъчно ерудиран човек, за да работи и на други места, освен като съдия. Без всеки може във футбола, едни идват, а други си отиват. Марадона и Стоичков спряха с футбола, а той още съществува“, отсече Ристосков.

„Не трябва от един мач и една дузпа да правим трагедии. Достатъчно сме „miserable“ (жалък, нещастен – бел. ред.) всички във футбола. Има съдийски наблюдатели и комисия, които трябва да казват, аз като стана такъв, тогава ще давам оценки. Трябва всички да сме по-толерантни един към друг. Напрежението се нагнетява, а нивото на всички ни е много ниско. Георги Марков като ме е сравнил с Ахмед Ахмед, да е жив и здрав. Аз какво да направя?“ - завърши култовото си изказване реферът от Сандански.