Пирин Гоце Делчев победи с минималното 1:0 Нефтохимик в първи мач от 1/8-финала за Купата на България между двата отбора. Домакините обаче трябва да съжаляват, че не постигнаха по-сериозен резултат, който би превърнал в протоколен реванша след две седмици.

Играчите на Тенчо Тенев можеха да стартират ударно срещата, след като още в 4-ата минута Борислав Хазуров стреля опасно със странична ножица, но защитник на бургазлии изчисти от голлинията.

Гостите отвърнаха с опасен шут на Румен Николов в 19-ата, но топката прелетя над гредата. В 30-ата Хазуров отново се озова на добра позиция и стреля точно, но Божидар Стойчев с добра намеса отрази удара му. Към края на полувремето отново нападателят Пирин опита късмета си, но стражът на Нефтохимик пак бе на ниво.

В началото на втората част Диян Молдованов от гостите почти си отбеляза автогол и само навременната намеса на вратаря прати топката в ъглов удар.

Все пак натискът на Пирин се увенча с успех в 74-ата минута, когато резервата Виктор Шишков се вряза в наказателното поле, където бе повален от бранител, а съдията Георги Йорданов посочи бялата точка. Борислав Хазуров не показа колебания при изпълнението на наказателния удар и откри резултата – 1:0.

След попадението Нефтохимик се затвори още повече, но Пирин продължи да реди положение след положение, но така и не успя да порази отново целта. Най-близо до това бе Хазуров, който в заключителните минути стреля покрай Стойчев, но топката застина в калта пред голлинията и в крайна сметка бургазлии изчистиха.