Отборът на ЦСКА записа нова победа, въпреки че отново не очарова с играта си. „Червените“ се наложиха с 3:1 над абсолютния аутсайдер Етър Велико Търново, който пък регистрира шеста поредна загуба в шампионата. Изненадващо гостите поведоха на стадион „Славия“ с гол на Ахмед Хикмет, но с попадения на Сержиньо, Тасио и Анисе, тимът на Стойчо Младенов стигна до успеха. Двубоят ще се запомни също и с официалните дебюти на Серж Нюиаджи и Илиас Кириакидис за ЦСКА и този на Дормушали Саидходжа за Етър.

ЦСКА започна силно мача, а първото опасно положение пред една от двете врати дойде в 11-ата минута. Сержино получи топката и центрира в наказателното поле, където Антон Карачанаков изпревари Ели Маркес, но останал сам срещу вратаря, от седем метра стреля в аут. „Червените“ продължиха изцяло да владеят инициативата на терена, докато гостите от Етър трудно минаваха центъра на терена в началните минути на срещата.

Следващото положение пред вратата на Цанков бе в 17-ата минута, когато Михаил Венков проби по лявото крило и намери отлично Нджонго Присо, който обаче се засуети, стреля, но високо над вратата на гостите. Няколко минути по-късо самият Присо влезе в ролята на асистент, когато центрира и сложи топката на главата на Карачанаков, но нисичкият нападател стреля слабо с глава.

Въпреки по-слабата си игра в първия половин час, тимът на треньора Цанко Цветанов нанесе своя удар в 30-ата минута. След изненадваща контаатака, Ахмед Хикмет бе изведен прекрасно от Садула абсолютно сам срещу вратаря Черни и с удар от около 17 метра успя да открие резултата.

 


В 41-ата минута Иван Бандаловски имаше добра възможност да изравни резултата, но ударът му с глава бе отразен от вратаря на гостите. Изравнителното попадение за „червените“ все пак дойде минута преди края на първата част. Анисе получи топката и пробва пас към Тасио в наказателното поле, тя обаче попадна в Сержиньо, който стреля, ударът му бе париран, но при добавката футболистът на ЦСКА не сгреши – 1:1!реньорът на „червените“ Стойчо Младенов реагира мигновено и няколко минути след попадението във вратата на домакините извърши и първата си смяна в мача. Терена напусна Нджонго Присо, който бе заменен от Тасио.

Логично втората част започна с натиск на домакините, който доведе до желания

резултат в 54-ата минута. Иван Бандаловски получи топката и намери отлично резервата Тасио в малкия пеналт, а за халфа на ЦСКА не остана нищо друго освен да вкара топката в мрежата от близо два метра.

В 64-ата минута в игра за армейците се появи Серж Нюаиджи, който дебютира официално за „червените“. Той замени Антон Карачанаков, който се отличи с няколко пропуски пред вратата на гостите. Минута по-рано Дебют за гостите пък записа бившия нападател на армейците Дормушали Саидходжа.

Всичко в мача бе решено пет минути по-късно, когато домакините стигнаха до 11-метров наказателен удар. Абел Анисе бе изведен сам срещу вратаря на гостите, финтира го, но бе съборен от Цанков, който изненадващо получи само жълт картон. Зад топката застана потърпевшият Анисе, който не сгреши.

До края на срещата, гръкът Илиас Кириакидис също регистрира първия си официален мач за „червените“. Той се появи на мястото на капитана Тодор Янчев в 78-ата минута.

Така ЦСКА скочи с три места във временното подреждане и вече заема шестото място с актив от 11 точки. Етър твърдо остава в зоната на изпадащите с едва три точки на сметката си, спечелени още в първия кръг на първенството след успеха си над Монтана.