Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призна, че той и екипът му не са получавали заплати, откакто се завърна в клуба през март тази година. Специалистът пое за трети път „червените” и бе на крачка от титлата в шампионата, която бе решена в последния кръг, в директен сблъсък с Лудогорец в Разград.

Днес футболистите на ЦСКА се събраха на първа тренировка, а на заниманието в Борисовата градина излязоха едва седем играчи.

„Откакто се завърнах в клуба, аз и екипът ми не сме получавали заплати. За мен няма проблем, това не е най-важното. Все още имаме какво да ядем”, коментира Стойчо Младенов пред журналисти.

„Трябва да се промени всичко в клуба, за да може ЦСКА отново да бъде там, където му е мястото. Трябват генерални промени”, призна още Младенов. Въпреки тежкото положение, в което се намира клуба, и свития бюджет за новия сезон, Стойчо Младенов бе категоричен, че ще остане на „Армията” докато не бъде уволнен.

Наставникът на „червените” допълни, че ще се опита да привлече нови играчи на всеки един пост. Днес подготовка с тима започна вратарят Анатоли Господинов от Сливен, а друго сигурно попълнение е Христо Янев от Литекс. Младенов разкри още, че идеята за привличането на повече футболисти от състава на ловчанлии е пропаднала.

„Искаше ми се да вземем някои футболисти на Литекс, но всичко пропадна. Днес очаквам да пристигнат трима нови играчи. Нека минат първо медицински прегледи и тогава ще говорим”, заяви наставникът на „червените”.

Ето какво още сподели Младенов:

Настроението е добро. Какво може да бъде. Почваме работа. Би трябвало всеки да се чувства щастлив, че работи и то в ЦСКА.

Нови само когато се подпише договор. Селекцията е в процес. Не е тайна, че с тези, които искахме да привлечем първо, не се получи. Това не значи, че селекцията няма да бъде успешна.

Имаме 10 души на изследвания на Царско село. Следобеда ще бъдем всички. Но толкова, с 14 човека, полеви играчи ще започнем. Ще привличаме на почти всички постове. Ще засилим конкуренцията. Мисля, че окончателно пропадна варианта да вземем футболисти на Литекс. Родният пазар почти всичко добро е заето. Насочваме се към чужбина. Не съм унил, но замислен и умислен. Искаше ми се днешния ден селекцията вече да е готова. Сега не се знае кой кога ще пристигне. Очакваме днес да пристигнат трима футболисти, ще преминат медицински прегледи, и ако всичко е наред, ще подпишат договори в понеделник. Това е достатъчно информация, тя и без това си излиза от ЦСКА, като разграден кошар сме. Португалци ли са, не знам, вие знаете, защото информацията излиза от клуба.

Абсолютно всички футболисти ще бъдат с намалени заплати. Има си ръководители, които ще разговарят с футболистите по тези въпроси. Това не е моя работа. Това труден процес, но осъществим. Тошко Янчев е на прегледи, няма подписан договор, но не мисля, че това е проблем.

Заминаваме на лагер в Боровец в понеделник. За футболистите, мисля, че повечето неща са им изплатени.

Искам да благодаря на феновете, и да им се извиня, че не постигнахме целите. За мен лично, второто място е провал. Искаме следващата година да направим така, че ЦСКА да заеме мястото, което се полага на отбора.

Коментираме със собствениците по селекцията, нормално е да има различни виждания. Но за това водим диалог.

Не мога да определям трансферната политика на клуба. Ако дойде оферта за Мораес от 5 милиона, кой ще е този луд, който ще я отхвърли. Особено в тази криза. На мен ми се иска да идват тук доказани футболисти. Но нещата не стоят така. С изключение на Лудогорец, всички други клубове изпитват затруднения.

Никога не съм имал проблеми с Христо Янев, ако съм имал проблеми, съм щял да ги разреша по най-добрия начин. С Борис Галчев нямам проблеми. Искам да благодаря на футболистите, които освобождаваме, да им благодаря за усилията, показаха се мъжки момчета. Всеки от тях се раздаде на максимум. Пожелавам им успех. Имаме футболисти, които пък ще бъдат преотстъпени на други тимове.

Мечтаех да се върна в ЦСКА, никога не съм съжалявал, че поех тима отново.

Идеята с директивата беше просто една стратегия. Игра на думи през цялото това време, от която исках да извлека максимална полза във всяка една ситуация. Нищо лично към Левски. Просто неща, които съпътстват футбола.

Аз искам феновете да вярват в мен. Досега не съм ги разочаровал.

Бях готов да работя с Христо Стоичков, за мен щеше да бъде чест. Но това вече не е актуално.