ЦСКА загуби с 0:3 от Спартак Плевен в контрола, която се проведе на терена до хотел „Царско село“. В игра за „червените“ се появиха дошлите на проби Джоузеф Диксън и Раул Мартинс, но двамата не показа нищо особено на терена. Абел Анисе пък изигра цял мач за „армейците“.

И трите гола за Спартак реализира Станислав Краев през второто полувреме. Така, плевненчани взеха символичен реванш, след като по-рано през сезона паднаха от ЦСКА в турнира за Купата на България.

Юношата на Манчестър Юнайтед Диксън започна като титуляр за ЦСКА и бе сменен на почивката, като ще се запомни единствено с хубав удар от воле в 16-та минута, който обаче отиде в аут. Като цяло Диксън не блесна с представянето си.

Раул Мартинс влезе след почивката, но показа слабости в играта си в дефанзивен план, като именно той сбърка за третото попадение на Спартак. Единственото позитивно, с което ще бъде запомнен в този мач. пък е едно добро центриране към Нджонго Присо.

След края на двубоя, Стойчо Младенов потвърди, че Диксън и Мартин няма да останат в ЦСКА.

Абел Анисе записа пълни 90 минути, като се очаква по-късно днес официално съобщение от БФС по неговия казус.

Срещата започна с натиск на „армейците“, който обаче не даде резултата. В 27-та минута пък Благой Макенджиев бе изгонен с директен червен картон, след като фаулира извън наказателното поле откъсналия се сам срещу негов Русев. На мястото на Макенджиев в игра се появи Здравко Чавдаров.

Най-добрата възможност за ЦСКА дойде в 44-та минута, когато Тодор Янечев стреля от воле от границата на наказателното поле, вратарят Николай Христов изби, но при добавката Анисе вместо в празната врата, прати топката в аут.

На почивката Стойчо Младенов извърши пет смени, което явно разстрои играта на неговия тим, защото второто полувреме започна с бързи два гола за селекцията на Краси Бислимов.

Първо в 47-та минута Краев навлезе отдясно по диагонала в наказателното поле, и с хубав удар в далечния ъгъл вкара за 1:0.

Отново Краев в 51-та минута изпревари Чавдаров в наказателното поле и засече центриране на Шопов за 2:0.

Крайният резултат бе оформен секунди преди последния съдийски сигнал. В 90-та минута Мартинс направи груба грешка на аут линията, топката му бе отнета от Симеон Рудашки, който центрира, а Краев оформи своя за 3:0.

Следващият шампионатен мач на ЦСКА е идния понеделник срещу аутсайдера в първенството срещу Светкавица, а за 12 април е предвидена контрола с Локомотив София.