Португалецът Сержиньо е бил наблюдаван от представители на руския Спартак Налчик в контролата с Тараз, научи Gong.bg. Сержиньо започна като титуляр двубоя, който Локо Пд спечели с 1:0 с гол на Юнес Бенжалюн. Спартак Налчик се бори за оставането си в руския елит, и затова се нуждае от подсилване. Отборът заема незавидното предпоследно място във временното класиране. Руският шампионат се подновява на 3 март.

Сержиньо бе пред трансфер в китайския Жиангсу, където старши треньор е сърбинът Драгомир Окука. Контузия на португалеца в началото на подготовката попречи той да тренира пълноценно и да мине прегледи при китайците, без които не може да подпише.

Сержиньо бе много ядосан на късмета си и открито заяви, че травмата получена в „Царско село” му е попречила да отиде при Окука.

На 15 февруари, сряда, е договорен мач именно с китайския Жиангсу. Старши треньорът Драгомир Окука още не се е отказал от привличането на португалската звезда на Локомотив и също бе пратил човек да гледа Сержиньо срещу тима на Люпко Петрович.