Ръководството на Левски е на милиметри от привличането на солиден защитник. Става въпрос за Сюлейман Диамутен от Лече. Гонг научи, че играчът вече се е сбогувал със своите съотборници в Италия и е събрал багажа си, за да подпише договор с Левски.

Малиецът, който има 47 мача своя национален тим, вече се е разбрал с босовете на клуба от калчото. Диамутен не игра в последно време, защото има сериозни търкания с тифозите на отбора от Южна Италия, тъй като игра за кратко във вечния враг Бари.

Както Гонг вече съобщи, това беше един от вариантите за нов бранител на Левски.

Футболистът, който идва в Левски до часове е в италианския футбол от 2001 година. Той носи екипа на Лече от времето, когато треньор беше Зденек Земан през 2004 година. За кратко бе част и от силен тим като Рома, като „вълците” платиха за него 3.5 милиона евро. Общо Диамутен има зад гърба си около 200 мача в Серия А и Серия Б. Избиран е в идеалния отбор на втората дивизия в сезон, когато Лече спечели промоция.

Диамутен е играл още в отборите на Пескара и Перуджа. Футболистът е висок 184 сантиметра и тежи 80 килограма. Физическата сила и бързината са неговите силни качества.