Защитникът на Лече Диамонтен продължава да бъде вариант за нов централен бранител на Левски, научи Гонг. Тъмнокожият стопер бе спряган за трансфер в Левски от италианските медии преди време.

В момента малиецът е съотборник на Божинов в Лече, но не попада в състава, тъй като има големи проблеми с феновете на клуба. Причината е, че преди време премина в Бари, а това е отборът, който запалянковците на Лече ненавиждат.

Кариерата на Диамонтен е доста любопитна, като той има почти 200 мача в италианския футбол. Африканецът стартира своя професионален път в Лучезе, а след това преминава в редиците на Перуджа. Лече го взима през 2004 година, като той изиграва 144 мача за клуба, като бележи 6 пъти. Два сезона играе в Серия А и два във втората по сила дивизия. Той е избиран в идеалния отбор на сезон в Серия Б.

Диамонтен е част от тима на Зденек Земан, в който проби и Божинов. През януари 2009 година той подписва с Рома, като сделката е за около 3.5 милиона евро. Диамонтен обаче не успява да пробие в столичния тим и изиграва само 4 срещи. През лятото подписва с Бари и от там си навлича неприятностите със запалянковците на Лече, които и в момента му пречат.

Преди да се завърне в състава на „джалоросите”, централният защитник играе под наем в състава на Пескара, който е в Серия Б. Там записва 13 мача и бележи един гол.

Футболистът е роден през януари 1983 година. Притежава мощна физика, като е висок 185 сантиметра. Този сезон не играе в първия тим на Лече, заради враждата с тифозите. Шест пъти е бил записван сред резервите на отбора, но не е попадал на терена.