Премиерът на България Бойко Борисов разкри, че е намерил спонсор и за ЦСКА, след като осигури такъв и на Левски. Министър-председателят бе гост в сутрешния блок на ТВ7 („Гореща точка“), където сподели, че е водил преговори с д-р инж. Лъчезар Цоцорков, който е изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД.

Още вчера Бойко Борисов каза пред журналисти, че е намерил спонсор и на „червените“, но новините за тях трябвало да излизат от президентите на клубовете, а не от него.

Днес Бойко Борисов вече разкри и името на човека, с който се е срещнал: „Говорих и да намерим още един спонсор за ЦСКА, една от най-големите български компании - "Асарел-Медет". Говорих с г-н Цоцорков - много сериозен човек и цесекар и той каза ръководството да отиде, разговаряхме да помогне на ЦСКА. Онзи ден Дучето дойде вика "Левскар си, ама дай да помогнеш и на ЦСКА". Цоцорков каза, че ще говори с ръководството на клуба. Всячески се опитвам тези хора да помогнат на клубовете".

Премиерът разкри, че има готовност да даде стадион „Българска армия“ на „червените“, но само, след като клубът погаси задълженията си към държавата. "Трябва да си платят 150 хиляди и на следващия ден им давам стадиона. В противен случай, ще дойдат от Сметната палата и ще ни хванат нас. Внасят вноската и да си вземат стадиона за 30 години."

„Асарел-Медет”АД е българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди, осигуряваща около 50% от националното производство на жизненоважния за човешкото развитие метал мед. Компанията е основен фактор за социално-икономическото развитие на община Панагюрище и Пазарджишка област. „Асарел-Медет” АД ежегодно преработва около 13 млн. тона медна руда. В дружеството работят пряко 1 200 души, а още около 400 са заети в дъщерни и смесени дружества.