Министър-председателят на България Бойко Борисов сподели в ексклузивно интервю за Спортно шоу Гонг, че до средата на месец декември най-вероятно Левски ще има нов спонсор, в лицето на много голяма външна банка.

- В предаването „Пред банята“, което правят моите хора Ники и Райчев при Кошлуков в ТВ7, каза, че търсиш спонсор на Левски, и това породи най-различни коментари, има ли напредък? Тодор Батков с интерес очаква някакво развитие, предполагам.

- Знаеш, че аз съм голям левскар и толкова ми е болно и обидно, когато малка част от публиката на Левски, заради това, че МВР си върши работата, се опитват да ме злепоставят и да ме обиждат. Но мога да кажа, че съм сигурен и то в много кратко време, Левски с президента си Батков, с Гонзо, с Баждеков, с всичките наши любимци, защото те и сега имат спонсор, ще имат и допълнително финансиране от много голяма външна банка.

- Това означава ли, че може да се случи още след Нова година?

-Аз искрено се надявам, че преди Нова година, до средата на декември ще сме финализирали договора, но повтарям, моята роля е само да помоля и убедя, което съм направил, че Левски е отборът на народа, с толкова традиции, без изобщо да подценявам ЦСКА, напротив и на ЦСКА съм помагал, и на другите клубове, с каквото мога. Аз имам потвърждение, оттук-нататък изобщо не се меся, това си е работа на техническото ръководство, на президента Батков, да се срещнат, да си подпишат договора, да си уточняват условия и всичко останало.

- Има ли напредък около проектите за стадионите с държавна помощ, защото повечето клубове берат душа буквално и за хубаво или за лошо, чакат и от теб, и от правителството някакъв тип помощ. Няколко президенти, с които говорих тази седмица, се чудят дали ще издържат финансово в кризата след Нова година.

-Всеки президент на клуб е затова президент, за да го издържа и това е за неговия личен имидж. И аз не знам, нито Барселона, нито Реал, нито някой голям клуб, президентът на клуба да се храни от клуба. Напротив, те дават пари за неговото развитие. Въпреки всичко, на много клубове вече помогнахме, а стадион Юнак съм го обещал, в момента, в който бъде продаден на борсата, парите да ги дадем за детско-юношеските школи на отборите.

- Обещаваш ли да дойдеш в студиото на Гонг през декември до Коледа, за да си поговорим един час за спорт. Имам много неща, които да те питам, и със сигурност има какво да отговориш и да те чуят хората.

- В тези предавания ми е най-приятно да ходя, защото действително сме направили много в спорта и то в такава тежка криза. И се надявам и през 2012 да продължим. Неслучайно и малко повече пари в бюджета дадохме за спорт. И между другото, ми дължиш, извинявам се, че си говорим на ти, но от толкова години сме приятели, и ако си спомняш, имаше само няколко спортни площадки в София, когато станах кмет, а сега има на 120-130. И си ми обещал да минеш, да ги видиш, да видиш как децата играят футбол, баскетбол денонощно. И аз съм сигурен, че тези вече поколения ще имат много по-големи успехи.

- Аз лично тичам на една такава площадка до нас, така че ето още един повод да си поговорим, благодаря ти и те очаквам в студиото на Гонг.

- Всичко добро.