Берое се спаси от санкцията лишаване от домакинство и бе наказан от Дисциплинарната комисия само с глоба от 8 000 лева. При това положение старозагорци ще посрещнат Левски в следващия кръг на своя стадион Под Аязмото.

Случаят бе отложен от миналото заседание на Дисципа, като бяха изискани доклади от шефа на охраната на мача Берое - Славия, както и от медицинското лице от линейката, обслужвала срещата.

Бе изискан и видеозапис, тъй като се твърдеше, че зрителят нахлул на терена е получавал и медицинска помощ в линейката, а не е прескочил оградата на трибуните, за да навлезе на полето.

От докладите става ясно, че въпросното лице е получило нараняване на ръцете, поради което му е оказана медицинска помощ. Зрителят е бил в нетрезво състояние. След излизането му от линейката е бил изпуснал от охранителя и по твърденията на фена, той е чул съдийски сигнал, помислил, че мачът е свършил и затова навлязъл на терена.

„Смятаме, че няма достатъчно основания при така описаните събития да накажем Берое с лишаване от домакинство. Охраната на стадиона обаче не си е свършила работата, допускайки пиян зрител на стадиона и след това той да нахлуе на терена. По тази причина налагаме солидна глоба от 8000 лева на Берое. В противен случай, ако беше прескочил оградата на трибуните, наказанието щеше да бъде лишаване от домакинство и 2000 лева. Зрителят е бил осъден по бързата процедура“, обясни председателят на ДК Юрий Кучев.

Лудогорец Разград и Ботев Враца са глобени с по 1000 лева за хвърлени предмети. Росен Колев от Черно море, Пламен Крачунов от ЦСКА и Йордан Юруков от Славия са наказани за по 1 мач.