След като каза на пресконференцията след загубата от ЦСКА, че подава оставка, Георги Иванов потвърди новината и пред журналисти на излизане от Националния стадион „Васил Левски“. Гонзо каза, че до 2 дни „ще разберете какво се случва“, а след това в края на изказването си намекна, че най-вероятно ще остане начело на тима и в оставащите мачове до края на полусезона. Иванов пое вината за загубата във „вечното дерби“, но сподели, че не се срамува от работата си в Левски.

„Не успяхме да реализираме ситуациите си, вкараха ни гол, плод на индивидуална грешка. До последния съдийски сигнал се опитвахме да вкараме гол. Не искам да се оправдавам, но не сме доволни от съдийството. По никакъв начин Левски не отстъпи инициативата. ЦСКА се възползва по най-добрия начин от една ситуация, моите футболисти бяха доста сковани в първите 20 минути до гола, след това изцяло доминирахме“, заяви Гонзо.

„Целта на отбора е да печели всеки един мач, свързано е с много работа, с търпение към младите футболисти, няма друг път, трябва да работиш, за да се развиваш. В момента след като си загубил 4 мача за 11 мача не може да говориш за титлата, но ще видим накрая. Има да се губят точки, неприятно е, че загубихме от ЦСКА, но не мога да кажа, че моите футболисти не искаха да загубят.“

„Много е трудно да играеш добре в Левски. Вината за загубата е изцяло моя. По никакъв начин не мога да се срамувам от работата си в Левски. Аз поемам вината за загубата. Подадох си оставката вече, бъдете спокойни. Подадох си я още след мача с Черноморец. Не е приета, но оставката си е оставка. Никой не може да се срамува. До 2 дни ще разберете какво се случва. Имал съм разговори с Батков, негово ще бъде решението, какво ще прави. Трябва сега Левски да се вдигне от това състояние, в което е. Целта ни е да спечелим четирите мача до полусезона, после ще мислим какво ще правим“, допълни Иванов.