Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев бе категоричен, че в клуба е взето решение Димитър Васев да продължи да води отбора и през следващия сезон. След загубата с 1:5 от ЦСКА, пети пореден мач без победа за „железничарите”, Тонев обяви: „Сега е моментът да приключим приказките за треньора. Димитър Васев ще бъде треньор на Локомотив София и през следващия сезон. Ще имаме срещи да уточним параметрите на договора му след края на сезона. Но ние не преговаряме и не мислим за нов треньор. И всички мачове да загубим до края, Митко Васев ще е треньор на отбора.”

Относно мача с ЦСКА, Тонев обясни:„Първите 30 минути бяха може би най-силните ни 30 минути през този полусезон. До 30-та минута трябваше да е 3:0 резултата за нас. Но за наше съжаление, мачът е 90 минути. Аз мисля, че резултатът не е справедлив, като цифрово изражение.”

Според него, Локомотив е бил пречупен в началото на второто полувреме:„Попадението в последната минута на второто полувреме, и след като получихме трети гол в началото на второто, това до голяма степен повлия на поведението на нашите играчи на терена.”

Тонев не пожела да критикува голмайстора на тима Мартин Камбуров, въпреки пропилените от него голови ситуации: „Камбуров вкара уникални голове, днес направи уникални пропуски, на всички се случва."

Относно конкуренцията за местата в Европа, и равенството на Левски във Варна, той добави:„Прави им чест на Черно море, че играят честно, чух, че е станал мъжки мач. Хубаво е, че се играе честно, и ние, и Левски, и Литекс.”

„Единствено две победи могат да ни класират в евротурнирите, няма за какво друго да мислим. Няма как да си мислим, че друг ще свърши нашата работа. На всички, които са в нашия клуб, трябва да им е ясно,” каза още Иво Тонев, и завърши с думите, че никой в Локомотив не е говорил за оттегляне на собственика Николай Гигов, ако целта „Европа” не бъде достигната.