Старши треньорът на Левски Антони Здравков изрази увереност, че неговият отбор ще играе в Лига Европа през следващия сезон, въпреки равенството 1:1 с Черно море.

„Дойдохме да победим, не успяхме, през първото полувреме играхме притеснено и не можахме да направим много атаки. Допуснахме гол с елементарна грешка в защитата. През второто полувреме отборът заигра по-активно и по-нападателно, постарахме се да отбележим голове, за съжаление съумяхме само един. Контролирахме изцяло играта и не дадохме положения за Черно море. Резултатът не ни задоволява, ние търсихме трите точки”, заяви Здравков.

„Отборът на Черно море е от малкото, които играят по-агресивно и здраво футбол, адмирирам ги, защото това е рядкост в България. Между двата клуба има съревнование последните години на спортно ниво, не виждам нищо лошо в това, че по този начин свършат мачовете, добре е за Левски”.

На въпроса, дали Левски ще играе в Европа, Здравков отговори: „Аз съм убеден, остава и футболистите, на мнение съм, че и те са убедени. Въпросът е, че не реализираме ситуациите, които създаваме, оттам ни идват проблемите цял сезон”.