Левски съкрати пасива си на една точка от третия Локомотив София, след като стигна до равенство 1:1 при гостуването си на Черно море на стадион „Тича” в мач от 28-я кръг на А група.

В първите 10 минути футболистите на Левски имаха превес, но така и не успяха да стигнат до отбелязването на гол.

В 18-та минута Черно море успя да поведе в резултата, след като Борносузов центрира от корнер в наказателното поле на Левски, където Божилов бе изпуснат и засече топката с глава и я прати в мрежата на Петков.

След гола, който получиха футболистите на Левски се стъписаха и играта на отбора не вървеше. Все пак след разбъркване в наказателното поле на Черно море в 23-та минута Петраш излезе в чудесна ситуация, но пропусна и прати топката в аут.

В края на първото полувреме Черно море може да увеличи своята преднина, когато Димов стреля опасно с глава, но Петков успя да спаси.

През второто полувреме играта бе много накъсана и нервна. На няколко пъти на терена се появяваше втора топка, което още повече изнерви играчите на Левски и Гаджев показа неприлични жестове, с които провокира публиката на стадион „Тича”.

В 67-та минута футболистите на двата отбора се спречкаха. Веселин Минев и Бачев си размениха удари, но съдията прецени да покаже само жълти картони на футболиста на Левски и на Танко Дяков.

В последния четвърт час футболистите на Левски направиха стихиен натиск, който даде резултат. В 83-та минута Христо Йовов подаде към Владимир Гаджев, който със страхотен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пиргов за 1:1.

Черно море можеше да стигне до победата в 88-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Левски топката попадна в Николов, но след удара му тя излезе в аут.

Така Левски запази шансове да се класира за Лига Европа, като остава на четвърто място във временното класиране с актив от 51 точки и е само на една от третия Локомотив София, който е с 52 точки. Черно море остава на седма позиция с 44 точки.