Министерството на физическото възпитание и спорта иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА. Министър Свилен Нейков обяви, че МФВС все още не е получило средствата, които се дължат от ЦСКА и вече е взел конкретни реакции.

„Пуснахме искова молба до Софийски градски съд за намеса и решение по казуса, а също така изпратихме сигнална записка до БФС от тяхна страна да бъде предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат. Ще изчакаме да видим какво ще се случи на срещата на ЦСКА с юристи при настоящия кмет на София Минко Герджиков, на която да се решат проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на „червените”. Тук става дума за живи хора и изпълнение на дейност. Футболистите нямат вина за това и не затваряме базата. Не можем директно да се намесим, а чрез инструменти и лостове се опитваме да реагираме”, каза министър Свилен Нейков.

По отношение на БФС, Нейков обяви, че лицензът на Футболната централа изтича през февруари 2010 година. Не е констатирано БФС да е нарушило закона, за да му бъде отнет лиценза.

„Мислим за място за изграждане на нов национален стадион с над 75 процента покритие с козирка”, каза Свилен Нейков и уточни че има към момента две места – стадион „Септември” или терен извън София предложен от архитект Диков. „Докато не завършим изграждането на многофункционалната зала, няма как стартираме строежа на нов национален стадион.”

Документите бяха любезно предоставени на Гонг от МФВС.