Един от най-големите треньори в историята на ЦСКА Аспарух Никодимов реагира остро на последните събития в клуба. Бившият наставник взе страната на подалия оставка преди часове Любослав Пенев.

„Хем съм изненадан, хем не съм. В ЦСКА от много години се случват странни неща. Идваха изненадващо президенти. Уволняваха се треньори. Такава е практиката, когато има две-три загуби, в ЦСКА уволняват треньора. Любо обаче е момче, което има достойнство и си е подал оставката. Сега е интересно да разберем, какво е решението на ръководството, защото те са хората, които дават парите. Те трябва да преценят, кое е най-доброто за клуба”, бяха първите думи на Аспарух Никодимов по темата.

„Аз съм минал по-този път и то преди доста години. Освобождавал съм играчи, като Трифон Иванов и Георги Димитров. Въпросът е, че някои неща трябва да се съгласуват с шефовете, които трябва да бъдат запознати. Ако не са съгласни двете страни с политиката на клуба, нормално е да се разделят”, допълни легендарният треньор на ЦСКА.

„Теорията, че треньорът трябва да командва всичко я развивам от много години. Сега обаче той е последната дупка на кавала. В България всичко е обратно. Навремето, когато играхме с Ливърпул, попитаха Боб Пейсли, как се работи в Англия, той каза интересни неща. Там се събират директорите в клуба и решават, на кой треньор ще гласуват доверие. След това всички застават зад гърба му и работят за него. Каквото реши треньорът, това се случва в клуба”, разказа Паро Никодимов пред Гонг и предаването „Голлиния”.

„В България е така. Щом шефът на фенклуба не харесва треньора го гони. Харесват си Йешич и нищо чудно да го докарат него. За съжаление собствениците се съобразяват с това нещо. Нещата куцат много яко”, допълни Никодимов, който е сред най-успелите треньори в историята на „червените”.

„Любо се опита да постави футболистите на мястото им. Някои от тези футболисти смениха няколко треньори и все те са правите. Какво се получава? Непрадвата отново възтържествува”, отсече още специалистът.

„Явно на тези футболисти им се плаща, че не искат да играят. Те пак остават, а треньорът си отива. Президентите смятат, че е по-лесно да махнат един, вместо да изхвърлят десет калпави футболисти. Няма да се оправим скоро. Това е гаранция за неуспех”, завърши Аспарух Никодимов интервюто си за Гонг.