Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов сподели, че е получил оставката на старши треньора Любослав Пенев в плик. Босът на „червените” разкритикува решението на наставника да накаже „само” 9 от футболистите на тима, тъй като 20 играчи са били въпросната вечер на заведение. В същото време Борисов не скри, че има неизплатени премии към футболистите.

„Още на брифинга в понеделник той завърши с изречението, че отстраняването на деветимата футболисти е треньорско решение, но ръководството има последната дума и може да го отмени. Тези футболисти имат трудови договори, не може да ги лишаваме от правото на труд. Това е един тим, не могат да бъдат наказани само 5 или 6, като в бара са били 20 души. Аз не съм следовател, не съм им искал обяснения. Бяха отстранени от тренировки. А ние можем да вземем решение какво ще им бъде наказанието, а то ще бъде парично и ще бъде за целия отбор”, сподели пред Ринг Димитър Борисов.

Той даде да се разбере, че оставката ще бъде разгледана в понеделник, когато се съберат Надзорния и Управителния съвет на ЦСКА.

„Няма алтернативи по въпроса с Любослав Пенев. Не мога да ви кажа нищо, докато не разговарям с него. Нямам представа защо не е разговарял с нас още в Базел, за това трябва да го питате него.”

„Да, има неизплатени премии. Аз поздравих вчера момчетата след мача с Базел, защото играхме достойно и добре”, каза още шефът на „червените”.

Любослав Пенев подаде оставка тази вечер. Наставникът взе решение да извади за неопределно време деветима играчи на тима, заради нарушаване на спортния режим. Те обаче бяха върнати в първия състав от собствениците на отбора, против неговата воля, а това бе причината Пенев да пожелае да напусне ЦСКА.