Пилотът на Мерцедес Нико Розберг призна, че е допуснал грешка при старта си в Гран При на Белгия, когато загуби четири позиции преди първия завой „Спа“.

Слабата реакция на германеца на практика лиши състезанието от по-нататъшна интрига, тъй като спечелилият Люис Хамилтън можеше да трупа аванс, докато неговият партньор наваксваше пропуснатото. Все пак Розберг се справи със задачата си и задмина Валтери Ботас и Себастиан Фетел, за да финишира втори.

„За нещастие съвсем си провалих старта“, каза той след състезанието. „Може би още една подгряваща обиколка щеше да окаже влияние – трябва да разберем какво точно се случи, но така и или иначе, ще трябва да поработя върху този етап от състезанието преди „Монца“.“

„Заради слабия старт трябваше да наваксвам, което се получи добре. Успях пак да изляза втори и дори малко скъсих изоставането от Люис. Така и обаче не получих шанс да се доближа дотолкова, че да опитам изпреварване.“

„Хамилтън заслужаваше победата днес, а резултатът е страхотен за отбора. Колата, която пилотирахме днес, беше страхотна, затова благодаря на момчетата от бокса. Дано запазим нивото и в следващите състезания“, завърши Розберг.