Пилотът на Мерцедес Нико Розберг заяви, че е ще положи всички усилия, за да опази преднината си в шампионата и да спечели световната титла във Формула 1.

Победата на неговия съотборник Люис Хамилтън в Гран При на Италия съкрати аванса му до 22 точки – по-малко отколкото се дава за победа в състезание. Германецът беше разочарован, че завърши втори на „Монца“, където за кратко оглавяваше колоната.

„Макар нещата да не се получиха така, както очаквах, има доста позитиви, които можем да извлечем от този старт“, каза Розберг. „Още веднъж нашият болид изглеждаше супер бърз в сравнение с тези на съперниците ни. Надявам се да издържим до края.“

„Разбира се, разочарован съм, че дадох допълнителни точки на съотборника си в битката за шампионската титла – аз обаче имам преднина и съм готов да я удържа.“

„Следва Гран При на Сингапур, което определено е сред най-красивите състезания за годината. Атмосферата там е невероятна и целият град наистина оживява заради старта. Направо е нереално – наистина препоръчвам на всички да отидат там и да изживеят нещо фантастично“, добави Розберг.