След перфектно състезание Нико Розберг с Мерцедес триумфира в Гран При на Мексико. Розберг направи чудесно каране и не позволи на съотборника си Люис Хамилтън да го изпревари. Розберг тръгна от първа позиция и я задържа до края на надпреварата, въпреки опитите на Хамилтън да намери начин да го изпревари. Британецът, който вече си осигури световната титла и тази година завърши на второ място, а третата позиция бе за Валтери Ботас с Уилямс. 

Това бе четвърта победа за Нико Розберг през 2015 година и общо 12-ти за него в стартовете от Формула 1.  С успеха пилотът на Мерцедес излезе на второ място във временното класиране при пилотите.

Нико Розберг записа време – 1:42:35.038, като вече има 272 точки, а Хамилтън е първи с 345 в актива си. Себастиан Фетел заема третото място в класирането с 251 точки. Люис Хамилтън финишира с време – 1:42:36.992, а Ботас с – 1:42:49.630.

Третият в Мексико Ботас вече има 126 точки в класирането при пилотите на четвърто място, а пети със 123 точки е Кими Райконен. Шести е Фелипе Маса със 117 точки.

Състезанието в Мексико бе доста интересно, като се оказа нещастно за двамата пилоти на Ферари – Кими Райконен и Себастиан Фетел. Германецът Фетел спука гума още в първите секунди на състезанието след контакт с колата на Даниел Рикиардо и се наложи да влезе в бокса. Наказание за Рикиардо нямаше, което предизвика недоволството на Фетел.

В хода на състезанието Себастиан Фетел трябваше да се справя с нови проблеми, след като излезе за кратко от пистата в опит за атакува 11-ата позиция. Германецът окончателно приключи участието си в 52-ата обиколка. Фетел катастрофира на завой номер 7, където по-рано се завъртя. На пистата излезе кола за сигурност, а за първи път от 2009-а година и двамата пилоти на Ферари не завършиха състезание от Формула 1. С това се сложи край и на серията от 20 състезания, в които пилотите на Ферари взимаха точки.

Кими Райконен пък приключи състезанието със счупено задно дясно окачване, след удар с Валтери Ботас в 24-ата обиколка.

РАЗВИТИЕТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

Надпреварата приключи рано за Фернандо Алонсо с Макларън и то още във втората обиколка, след като колата му „нямаше мощност“ по думите му. За осми път този сезон Алонсо не успява да завърши състезанието, което е повторение на дебютния му сезон.

След излизането на колата за сигурност, след катастрофата на Фетел, Нико Розберг запази първото си място пред Люис Хамилтън, но Валтери Ботас се възползва и изпревари даниел Квят само 11 обиколки преди финала на състезанието.

Люис Хамилтън влезе за втори път в бокса и се върна втори на пистата в 52-ата обиколка, въпреки известно недоволство от негова страна, когато бе призован от механиците.

Даниел Квят от Ред Бул, който също направи добро състезание финишира на четвърта позиция, оставайки зад себе си съотборника си Даниел Рикиардо и Фелипе Маса с Уилямс. 

Седми приключи Нико Хюлкенберг от Форс Индия, а осми – съотборникът му Серхио Перес, който радваше сънародниците си в Мексико по време на цялото състезание.

На девета и десета позиция пък приключиха съответно Макс Верстапен с Торо Росо и Ромен Грожан с Лотус.

Следващото състезание от календара на Формула 1 е за Голямата награда на Бразилия на 15-и ноември.