Нико Розберг с Мерцедес спечели Гран При на Мексико във Формула 1, оставяйки на втора позиция световния шампион Люис Хамилтън. Място на подиума с третата си позиция на финала спечели и Валтери Ботас с Уилямс. 

Розберг тръгна от първо място стартовата решетка на Гран При на Мексико и запази първата си позиция до края на надпреварата в Мексико. 

Акцентите от Гран При на Мексико: 

Себастиан Фетел спука гума още в първите секунди на състезанието след контакт с колата на Даниел Рикиардо и се наложи да влезе в бокса. Наказание за Рикиардо нямаше, което предизвика недоволството на Фетел.

Надпреварата приключва бързо за Фернандо Алонсо, който приключва участието си още във втората обиколка, след като колата му „няма мощност“ по думите му. За осми път този сезон Алонсо не успява да завърши състезанието, което е повторение на дебютния му сезон.

Световният шампион Люис Хамилтън записа най-добро време до момента в четвъртата обиколка - 1:24.889.

Дженсън Бътън стартира в края на колоната, но към осмата обиколка вече е 16-и. 

Към 13-ата обиколка Нико Розберг води пред Хамилтън и Даниел Квят.

Към 18-ата обиколка Розберг успя да увеличи малко дистанцията с Хамилтън.

Себастиан Фетел пък трябва да се справя с нови проблеми, след като излезе за кратко от пистата в опит за атакува 11-ата позиция. Германецът продължава състезанието, но вече на 15-о място.

Удар между Валтери Ботас и Кими Райконен в 24-ата обиколка. Кими Райконен приключва състезанието със счупено задно дясно окачване.

Две обиколки след Нико Розберг и Люис Хамилън влезе в бокса за смяна на гуми в 29-ата, като световният шампион се върна отново зад Розберг на пистата.

Към 38-ата обиколка начело остава Розберг, пред Хамилтън и Даниел Квят. Следват Валтери Ботас и Фелипе Маса.

Себастиан Фетел, който се движи 14-и, трябваше да остави да бъде задминат от лидера Нико Розберг в 40-ата обиколка. Две обиколки по-късно от бока напомниха на Фетел, че трябва да пропусне и Хамилтън, иначе го грози наказание.

Мексиканецът Серхио Перес се движи девети към 46-ата обиколка на домашното си Гран При.

Люис Хамилтън влезе за втори път в бокса и се върна втори на пистата в 52-ата обиколка, въпреки известно недоволство от негова страна, когато бе призован от механиците.

Състезанието е много интересно, а сред зрителите е и популярно момиче на Джеймс Бонд!

Себастиан Фетел окончателно приключи участието си в 52-ата обиколка. Фетел катастрофира на завой номер 7, където по-рано в състезанието се завъртя. На пистата излезе кола за сигурност. За първи път от 2009-а година и двамата пилоти на Ферари не завършват състезание от Формула 1.

Даниел Квят и Фелипе Маса използваха ситуацията, за да влязат в бокса за смяна на гуми.

След излизането на колата за сигурност Розберг запази първото си място пред Люис Хамилтън, но Валтери Ботас се възползва и изпревари даниел Квят само 11 обиколки преди финала на състезанието.

Фелипе Насър стана четвъртият пилот, който нe завърши надпреварата за Гран При на Мексико.