Шефът на Мерцедес Тото Волф се надява, че съперникът на тима във Формула 1 Ферари ще достигне тяхното ниво в скоро време.

След постигнатите 3 победи в календара на Формула 1 от страна на Ферари през 2015 година се очакваше те да надградят и през този сезон да са конкурентноспособни на Мерцедес. Но, това уви не се получава. След 12 състезания "черните кончета" още нямат успех през 2016, а това огорчава и шефа на конкурентите от Мерцедес Тото Волф.

"Формула 1 съществува благодарение на зрелищните битки между пилоти и отбори. Ферари е отлична марка, за която работят много можещи хора, и да се борят с нас е много интересно. Не зная какви са причините да са на нашето ниво в последните състезания, очакванията към тях са големи", заяви Волф.

"По мое мнение,    битката с Ферари е едно чудесно събитие за Формула 1, и дори да звучи абсурдно, с нетърпение очаквам това да се случи скоро", допълни шефът на Мерцедес.

"Надявам се, че те ще намерят сили в себе си и отново ще се водят битки на пистата. Не бива да отписваме Ферари от битката. Не бива да отписваме такъв тим с огромен ресурс и желание за успех", каза още Волф.

В момента Ферари са с 242 точки и заемат 3-ото място при конструкторите, на 14 изоставане от Ред Бул и доста далеч от лидера Мерцедес, който е с 415.