Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че никога няма да видим в един отбор Люис Хамилтън и Себастиан Фетел.

Хорнер четири години работи заедно с германеца и постигна едни от най-големите успехи за австрийския тим. Не тайна, че през 2011 година, когато „биковете“ бяха на върха, Хамилтън – тогава пилот на Макларън – пожела да премине при тях, но тогава именно неговият сънародник блокира трансфера. Хорнер е напълно убеден, че Люис и Себ не биха могли да работят заедно и затова счита, че вратата на Ферари за настоящия световен шампион ще е затворена, докато Фетел кара за италианците.

„В онзи момент беше напълно невъзможно да съберем Себастиан и Люис в един отбор. Очевидно заложихме на Себ в търсенето на големи успехи“, коментира Хорнер. „Просто моментът не беше подходящ. Ето че Люис постигна феноменални резултати в друга обстановка. Той намери своя път.“

„Ще бъда истински поразен, ако някога видя двамата в един и същ отбор. Именно от гледна точка на колектива ми е трудно да си представя подобен сценарий. Това може да доведе до много, много сериозно разделение. Винаги единият ще е възхаваляван, докато другият ще е ядосан. Сега виждаме, че взаимоотношенията между Люис и Нико Розберг (в Мерцедес – б.р.) са доста по-хармонични. За две години помежду им имаше само една хвърлена шапка. При Себ и Марк Уебър имаше огромно съперничество. Това в по-малка степен важеше за Фетел, понеже той имаше предимство, но ако имаше начин как Марк да му влезе под кожата, той щеше да го използва“, добави Хорнер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS