Отборът на Мерцедес във Формула 1 отново обеща, че ще намали до минимум заповедите от бокса до своите пилоти Люис Хамилтън и Нико Розберг. Шефът Тото Волф заяви, че иска двамата да се борят помежду си на трасето почти без ограничения.

През последните два сезона именно британецът и германският му партньор са главните претенденти за титлата при пилотите, като не бяха един и два случаите, в които не им беше разрешено да водят дуел помежду си. В резултат на няколко пъти атмосферата в тима се нажежи до степен, че да се провеждат специални срещи между Розберг и Хамилтън.

Преди 2015-а година Мерцедес също обеща да не пречи на вътрешната конкуренция, но пак имаше случаи, в които ограничаваше състезателите си.

„Ние намалихме заповедите от бокса през последната година“, коментира Волф. „Когато стартирахме проекта си през 2013 година, имаше доста напрежение върху отбора да постига резултати и да печели състезания.“

„През 2014-а спечелихме първенството, а през миналата година потвърдихме, че не е било случайно. С оглед на това решихме да поставим определени рамки. Понякога те функционираха, понякога – не. Научихме някои интересни уроци, с които подобрихме организацията си.“

„Люис и Нико работят заедно вече няколко години и нещата им се получават. Дължим на тях, дължим и на Формула 1 да ги оставим да се състезават. Така ще е малко по-трудно, но според мен подобна стъпка е напълно необходима“, добави Волф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS