Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер подкрепи Люис Хамилтън в избора му да не се подчини на отборните заповеди в Мерцедес по време на Гран При на Унгария.

Тогава британецът отказа да пропусне пред себе си своя видимо по-бърз съотборник Нико Розберг, което накара по-късно шефът на тима Тото Волф да обяви, че по този начин шампионът от 2008 година е отнел победата на германеца. В крайна сметка Розберг завърши втори, а на „Хунгароринг“ триумфира Даниел Рикиардо от Ред Бул.

По този повод Хорнер реши да налее още масло в огъня на големия си противник, където в момента текат разговори за успокояване на страстите. „Много е трудно, защото от едната страна имаш целите на отделния пилот, а от друга – тези на целия отбор“, коментира британецът, който през миналия сезон редовно прибягваше до заповеди от бокса.

„Интересното при Мерцедес през този сезон е, че тъй като имат толкова голямо предимство, оставят пилотите си да се състезават. Титлата им при конструкторите на практика не е застрашена.“

„Затова мога да разбера Люис. Той се бори с Нико и ако го пропусне пред себе си, за да може Розберг да осъществи своята по-бърза стратегия, така сам ще се постави под напрежение. Затова е напълно разбираемо защо Хамилтън постъпи по този начин и каза: „не, благодаря“, завърши Хорнер.