Лидерът при пилотите във Формула 1 Нико Розберг е поискал от шефовете си в Мерцедес разговор на високо ниво заради нарастващото напрежение между него и съотборника му Люис Хамилтън. Германецът зае позицията на своя шеф Тото Волф и твърди, че именно действията на британеца са му стрували победата в Унгария.

Стартът на „Хунгароринг” бе спечелен от откритието на Ред Бул Даниел Рикиардо, а Розберг завърши на втора позиция. Немецът обаче можеше и да има шанс за нещо повече, ако Хамилтън не бе отказал да се подчини на заповедите от бокса да пропусне своя партньор през себе си.

По-късно британецът заяви, че е бил много шокиран от молбата на своите шефове и заяви, че не е искал да губи излишни точки в гонитбата с Розберг.

„Ако Люис беше пуснал Розберг, то Нико можеше да спечели състезанието”, заяви Волф след края на надпреварата.

„Това е просто теория”, каза самият Розберг, но добави: „Дали щях да спечеля? Нека се придържаме към думите на Тото. Той знае данните и другите детайли, така че нека се доверим на мнението му. Той е точният човек, който би могъл да знае как са стояли нещата. Ще обсъдим нещата в кухнята на отбора. Това е най-добрият начин.”