Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира предприетия от него ход да замени голямата звезда на тима Кристиано Роналдо в мача срещу Лас Палмас. Срещата завърши при 2:2, като домакините изравниха малко след като португалецът напусна терена и мястото му бе заето от Лукас.

Въпреки равенството, което записаха „белите“ в двубоя от шестия кръг, тимът остана лидер в класирането с 14 точки. Втори е Барселона с 13.

„Понякога във футбола е така – можеш да създадеш положения, но това не е достатъчно. Трябва да се бориш до финала. Когато инкасираш попадение в самия край на срещата е трудно. Срещу Виляреал направихме слабо първо полувреме, но днес от началото до края беше добре. Все пак имаше и грешки. Когато допуснеш два гола, няма как всичко да е било перфектно“, каза Зидан.

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе заменен в 74-ата минута на срещата с Лас Палмас. Наставникът на Кралския клуб обясни и каква е била причината за този ход: „Имах мотив да заменя Роналдо и той далеч не се коренеше в това, че не е играл добре. Просто имаме мач във вторник и трябваше да преценя дали да го оставя срещу Лас Палмас до края или да го съхраня за Шампионската лига. Не съм бил ядосан на Роналдо. Просто трябва да мисля за моите футболисти, в частност и за Роналдо. Той винаги иска да играе, но понякога трябва да за го заменян“.

„Трябва да анализирам мача с Лас Палмас. Мисля, че ни липсваше концентрация. Не възнамерявам да се оплаквам. Във футбола понякога е трудно. Възможно е да се случат подобни неща. Сега ще починем, а след това ще видим къде сме сгрешили. Във вторник ни предстои и друга среща“, допълни Зидан.

На 27 септември Реал гостува на Борусия Дортмунд в двубой от втория кръг на Шампионската лига. Срещата е с начален час 21.45.