Реал Мадрид срещна сериозни затруднения при гостуването си на Лас Палмас в мача от шестия кръг на Примера дивисион. Срещата завърши при 2:2, като „белите“ на два пъти повеждаха, а домакините изравняваха.

Попаденията за Реал отбелязаха Марко Асенсио и Карим Бензема. Танаусу и Серхио Араухо реализираха за Лас Палмас

Двадесетина минути преди края на двубоя пък наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан предприе изненадващ ход с оглед деликатния развой на мача. Френският специалист замени голямата си звезда Кристиано Роналдо за сметка на Лукас.

Първото по-интересно положение в мача дойде в 7-ата минута. Тони Кроос центрира от фаул, като прати топката в наказателното поле. Алваро Мората, който бе около точката за дузпата се извиси над всички и нанесе опасен удар. Стражът на домакините Хави Варас обаче се справи вещо и спаси.

Уменията на вратаря на Лас Палмас бяха изпитани отново в 33-ата минута, когато след скоростна атака на Реал, Начо излезе на стрелкова позиция отляво, нанесе опасен удар, а Варас първоначално изби. Топката попадна в Марко Асенсио, който дебнеше отдясно, и без да се двоуми много прати топката в мрежата на гостите за 1:0.

Радостта на „белия балет“ не трая дълго. В 38-ата минута Лас Палмас проведе добра атака отляво. Топката бе центрирана в наказателното поле на гостите, получи се рикошет, в резултат на което Танаусу, който бе около точката за дузпата, стреля и прониза Кико Касия за 1:1.

След подновяване на играта през второто полувреме Роналдо отбеляза гол, който обаче не бе зачетен заради засада. В 64-ата минута наставникът на „белите“ Зинедин Зидан извърши смяна. Марко Асенсио напусна терена, а на негово място се появи Карим Бензема. Още с първото си докосване французинът застраши противниковата врата. Нападателят получи прецизен пас в наказателното поле, стреля, но Варас отрази. Две минути по-късно вратарят на Лас Палмас отново трябваше да показва уменията си, като спаси тима си при опасен удар на Кристиано Роналдо.

При следващата атака на „белия балет“, която мина отляво, Роналдо нахлу в наказателното поле и отправи удар. Топката бе избита от Варас, попадна в Бензема, който от границата на вратарското поле покачи на 2:1.

Зинедин Зидан направи изненадваща смяна, с оглед деликатния развой на срещата. В 74-ата минута френският специалист извади голямата звезда на тима Кристиано Роналдо за сметка на Лукас. Този ход не се оказа много успешен и в 85-ата минута домакините застрашиха вратата на Кралския клуб и стигнаха до изравняване. Серхио Араухо стигна почти от аутлинията отляво, успя да нахлуе в наказателното поле и да стреля. Кико Касия първоначално се справи със ситуацията. Вратарят изби, но след това топката попадна отново в Араухо, който оформи крайното 2:2.

В класирането Реал Мадрид остана лидер с 14 точки, само на пункт пред втория Барселона. Лас Палмас е пети с 10.