Скъсалият коленни връзки за трети пореден път Тиаго Алкантара ще бъде опериран във вторник в Барселона от местния специалист Рамон Кугат. Това разкри изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге на заминаване за Рим, където отборът гостува на Рома в мач от Шампионската лига.

„От началото бе ясно, след като се контузи отново, че ще бъде опериран в Испания. Испанският лекар е много добър лекар, който използва същата техника, която използват и във Вейл в Америка. Утре той ще бъде опериран“, заяви Румениге. „Никога не е било тема да се оперира в САЩ.“

Босът на баварците категорично отхвърли и информациите от немската преса, че лечението на въпросния испански лекар Кугат е причина за продължаващите проблеми на Алкантара. Румениге заяви също, че няма никакъв проблем между старши треньора Пеп Гуардиола и доктора на клуба Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

„Оставам с впечатлението, че в обществеността се казват много грешни факти. Факт е: играчът се контузи два пъти за съжаление. В цялата история няма грешка. Няма грешка на испанския лекар, нито пък на някой лекар в Германия. Това е нещастно стечение на обстоятелствата, които са се случили. Тиаго искаше да се възстанови бързо, най-вече през лятото. Затова може би той искаше да намали времето за възстановяването, защото искаше да играе на Световното. Разбираме го.“

„Много се спекулира. Имаме добър лекар. Имаме много добър треньор. И заедно ще работим за благото на Байерн“, допълни Румениге.