Драмата с контузиите на Тиаго Алкантара продължава. Футболистът на Байерн Мюнхен скъса вътрешни връзки в дясното коляно за трети път и ще продължи още дълго време да бъде извън игра.

Изглежда обаче в основата на проблема е неправилно лечение на травмата с инжекции кортизон, за което вина има и старши треньорът Пеп Гуардиола.

Първото скъсване на връзките се случи в края на март, а тогава бе взето решение Тиаго да не се лекува при доктора на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е всепризнат специалист. Вместо това той бе изпратен в Испания при доктор Рамон Кугат като решението е било взето от самия Гуардиола, както той самият призна.

Испанският лекар е предпочел да заложи на консервативно лечение без операция, което включва и инжекции кортизон.

Изглежда това решение сега е в основата на продължаващите проблеми.

Още в рехабилитационния период последва второ скъсване, след което вече бе направена операция, а сега веднага след завръщането на Алкантара в тренировъчния процес – скъсване за трети път, нова операция и минимум 4 месеца извън игра.

„Всяка травма води до възпаление. То е важно за излекуването. Възможно е прекалено голяма доза кортизон да доведе до заблуждаващо по-бързо възстановяване, но съединителната тъкан да не е в състояние да бъде натоварена напълно. Тогава може да се стигне и до последващи контузии“, сподели немският специалист Инго Фробьозе пред „Билд“.