Байерн Мюнхен сдаде върха след като 3 години не беше позволявал отбор пред себе си в Бундеслигата.

Това стана, след като баварците загубиха гостуването си на Борусия Дортмунд с 0:1 в дербито на 11-ия кръг, а Лайпциг запази върха след успех над Леверкузен с 3:2 в петък.

Борусия Дортмунд успя да открие резултата още в 10-ата минута на срещата, след като Обамеянг от близко разстояние се разписа.

В 16-ата минута Нойер се справи с опасност пред вратата на Байерн, след като Шмелцер пробва удар. Малко по-късно Шюрле пропусна да удвои, прещайки кълбото в ръцете на вратаря на Байерн.

Байерн не демонстрира обичайната си добра форма, а ситуациите пред вратата на Борусия почти липсваха. Все пак Кимих имаше възможност да изравни резултата в края на полувремето, но не сполучи.

Не беше изминала и минута от началото на второто полувреме и Обамеянг опари ръкавиците на Нойер, който се справи великолепно със ситуацията. Четири минути по-късно отново той стреля над напречната греда на Байерн.

В 55-ата минута Рибери отбеляза попадение, което не беше зачетено, а в 61-ата минута Алонсо нацели гредата.

Обамеянг имаше възможност да вкара своя втори гол в мача, а това стана в 70-ата минута, но отново Нойер беше на мястото си.

В крайна сметка след успеха Борусия е на третата позиция с актив от 21 точки и изоставане от 3 след Байерн, който е на втората позиция.