Новакът в Бундеслигата Ред Бул Лайпциг продължава да пише история, като излезе на върха в класирането, пред Байерн Мюнхен.

Лайпциг се наложи с 3:2 при гостуването си на Байер Леверкузен в първи мач от 11-я кръг, и с 27 точки излезе на три пред Байерн, който в събота гостува на Борусия Дортмунд.

Лайпциг, който бе създаден през 2009-та година и спечели промоция през миналия сезон, няма поражение до момента в елита.

Кевин Кампл откри резултата в полза на Леверкузен само след 60 секунди, с най-бързия гол за сезона в Бундеслигата.

Домакините обаче водиха само три минути, преди Юлиан Баумгартлингер да си вкара автогол и да изравни до 1:1.

В добавеното време на първото полувреме Юлиан Брандт бе намерен отлично от Хакан Джалханоглу и засече в мрежата, за да даде аванс на Леверкузен на почивката.

Байер можеше да увеличи преднината си в 52-та минута, когато Феликс Брих отсъди дузпа за нарушение на Щефан Илсанкер в пеналта. Джалханоглу обаче не успя да реализира от бялата точка, и ударът му бе спасен от Петер Гулаши.

Лидерът на Лайпциг Емил Форсберг направи резултата отново равен в 67-та минута със страхотен удар от разстояние.

Гулаши спаси силен шут на Баумгартлингер малко след това, за да запази шансовете на Лайпциг, а гостите натиснаха в последния четвърт час.

В 81-та минута отново Форсберг бе замесен в успеха, като подаде на Уили Орбан в пеналта, за да засече той с глава за 3:2 в полза на гостите.

Орбан можеше да вкара и още един гол в 85-та минута, но топката прелетя на сантиметри от напречната греда, след нов удар с глава.

Това обаче бе всичко в двубоя, който завърши с фантастичната осма победа от 11 мача за Лайпциг и еднолично първо място за новака в Бундеслигата към момента!

Леверкузен остана на осмо място във временното класиране.