Пред 57 хиляди зрители Хамбургер победи Вердер Бремен с 2:0 в мач от 12-я кръг на Бундеслигата и излезе от зоната на изпадащите, като изпрати вицешампиона Борусия Дортмунд там. Хамбургер излезе на 15-ото място във временното класиране с 12 точки, а Борусия вече е на 16-о с 11. Вердер пък е 17-и с 10 точки в актива си. На дъното в Германия е Щутгарт, който има 9 точки.

Двата тима създадоха по няколко опасности, а победата за домакините дойде след попадение на латвиеца Артомс Рудневс в 84-ата минута и автогол на вратаря на Вердер Рафаел Волф в добавеното време на мача.

В 4-ата минута Рафаел ван дер Ваарт пробва мерника си от пряк свободен удар, но вратарят на Вердер отрази изстрела му. Стражът на гостите Рафаел Волф трябваше да се намесва и в 12-ата минута, след удар на Мохамед Гуайда, който стреля близо до лявата греда.

Гостите пропиляха голям шанс да отбележат в 28-ата минута, когато Златко Юзунович овладя в наказателното поле и стреля фронтално срещу вратата, но Ярослав Дробни демонстрира светкавичен рефлекс и предотврати попадение.

Ярослав Дробни

източник: БГНЕС

След почивката Юнузович опита да изненада Дробни от границата на наказателното поле, но вратарят отново спаси.

Вердер можеше да открие в 80-ата минута, като първо Алехандро Галвес пропусна чудесна възможност, след като стреля встрани от дясната греда, а впоследствие Сантяго Гарсия намери топката с глава, но стражът на Хамбургер Ярослав Дробни пак се оказа непреодолима преграда за съперника.

В 84-ата минута дойде и моментът на Хамбургер, катозащитникът Асани Лукимия не успя да изчисти добре, Артомс Рудневс засече топката в наказателното поле и вкара за 1:0.

Пет минути по-късно Вердер остана с човек по-малко, след като Клеменс Фриц получи втори жълт и съответно червен картон.

Феновете на Вердер Бремен

източник: БГНЕС

В 93-ата минута вратарят на Вердер Рафаел Волф имаше нещастието да си отбележи автогол. Пиер-Мишел Ласога центрира към Толгай Арслан, който стреля мощно, но успя само да удари напречната греда. Топката обаче се върна към вратаря Рафаел Волф, който не успя да я улови и си я вкара във вратата.

Малко по-късно стражът се намеси, за да спаси трето попадение, след шут на Рудневс и резултатът остана 2:0.

„Тези три точки са изключително важни за нас“, коментира халфът на домакините Рафаел ван дер Ваарт.