Аугсбург взе трите точки при гостуването си на Щутгарт, след успех с 1:0 в мач от 12-я кръг на Бундеслигата. Надеждите на последния в Германия Щутгарт да измъкне нещо в двубоя бяха прекършени още в средата на първото полувреме, когато домакините останаха с човек по-малко.

Даниел Швааб получи два жълти картона в рамките на 7 минути и в 28-ата трябваше да напусне игра след последвалия червен картон.

Гостите обаче успяха да отбележат чак в 72-ата минута, когато Пол Верхаег реализира от дузпа за 1:0, което се оказа и победното попадение. Аугсубрг държи шестото място във временното класиране с 18 точки, само на една от петия Хановер. Щутгарт пък остава на дъното в подреждането с 9 точки в актива си.

Пол Верхаег

източник: БГНЕС

През първото полувреме вратарят на Щутгарт Свен Улрих трябваше да спасява вратата си след удар на Раул Бобадила. В 51-ата минута Мориц Ляйтнер имаше добра възможност да отбележи за Аугсбург, но защитник изби от голлинията. Гостите имаха нов шанс в 66-ата минута, когато Халил Алтънтоп овладя и стреля, но пак бранител се намеси навреме.

Попадението все пак дойде в 73-ата минута след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Адам Холоусек, а Пол Верхаег реализира за 1:0, което се оказа и крайния резултат.