Нюкасъл нанесе първа загуба на Челси от началото на сезона. „Свраките” спечелиха с  2:1 домакинството си от 15-я кръг на Премиършип. „Сините” остават начело в класирането, но серията им без загуба бе прекъсната.

Челси започна силно мача. В 11-та минута Уилиан стреля опасно от границата на наказателното поле на Нюкасъл, но Елиът успя да избие в корнер. Две минути по-късно Еден Азар направи добър рейд и след това стреля, но над напречната греда в аут.

Челси продължи да доминира. В 19-та минута Азар подаде към Уилиан, който стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Нюкасъл. Франсеск Фабрегас стреля от дъгата на наказателното поле на Нюкасъл в 23-та минута, след което топката рикошира в защитник и излезе в корнер.

Нюкасъл изпусна невероятна възможност да поведе в резултата в 32-та минута, когато Айосе Перес изведе Джак Колбак сам срещу Тибо Куртоа, но белгийския вратар спаси.

Оскар стреля със задна ножица в 45-та минута, но в страни от вратата на домакините.

Роб Елиът получи контузия в края на първото полувреме и бе заменен на почивката от Джак Аник.

Нюкасъл поведе в 57-та минута, когато Сами Амеоби центрира в наказателното поле на Челси, след което Гари Кейхил сбърка фатално, като не успя да изчисти топката, която бе засечена от Папис Сисе, който я изпрати във вратата на Тибо Куртоа.

Нюкасъл можеше да удвои своята преднина в 60-та минута, когато се получи разбъркване в наказателното поле на Челси, а Сисоко стреля с глава, но в аут.

Челси можеше да изравни резултата в 78-та минута, но след удара на Еден Азар топката срещна гредата.

Нюкасъл вкара втори гол в 78-та минута, когато при бърза контраатака за Нюкасъл Сисоко подаде към Папис Сисе, който изпрати топката в опразнената врата.

Нюкасъл завърши мача с човек по-малко, след като Стивън Тейлър бе изгонен в 81-та минута за втори жълт картон за грубо нарушение срещу Андре Шюрле.

Челси успя да отбележи почетен гол в 83-та минута, когато Франсеск Фабрегас центрира от фаул в наказателното поле на Нюкасъл, след което Дидие Дрогба засече топката с глава и я изпрати във вратата на Аник.

Диего Коща стреля опасно в 87-та минута, но Аник успя да избие топката в корнер.

Филипе Луис бе близо до това да изненада Аник в 89-та минута, когато отправи силен далечен удар, но вратарят на Нюкасъл успя да спаси.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Челси пропусна нова възможност да изравни резултата. След дълго изпълнение на тъч в наказателното поле на Нюкасъл Дрогба продължи с глава към Тери, който стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Аник.

Челси остава първи с 36 точки, докато Нюкасъл е седми с 23 точки.

Това е трета поредна домакинска победа за тима на Алън Пардю над Челси. Загубата попречи на лондончани да запишат нов рекорд за клуба от 24 срещи без загуба, а освен това Манчестър Сити може да скъси разликата от тима от "Стамфорд Бридж" само на три точки, ако победи Евертън по-късно.