Отборът на Нюкасъл шокира Манчестър Сити, след като се наложи с 2:0 в мача от четвъртия кръг на Купата на Лигата. „Свраките” минаха напред в надпреварата, а головете за успеха им бяха дело на Роналдо Аарънс и Муса Сисоко.

Нюкасъл изненада Сити с гол още в 6-ата минута. Роналдо Аарънс се пребори за една топка, при атака развила се от дясно, измъкна се, навлезе в наказателното поле и с премерен удар направи 1:0.

Малко след това „гражданите” бяха принудени да правят принудителна смяна. Давид Силва бе заменен от Самир Насри, след като бе получил травма преди минути.

В 25-ата минута Стеван Йоветич опита добър удар от около 20 метра, но в страни от десния стълб на вратата на „свраките”.

Само две минути по-късно Фабрисио Колочини без малко да си отбележи автогол, но топката мина в страни, след като преди това срещна и гредата.

В 33-ата минута Вилфредо Кабайеро спаси сигурен гол, след като изби удар на протвиников играч от голлинията.

В 42-ата минута Яя Туре отправи хубав, който обаче бе отразен от стража на Нюкасъл.

След почивката тимът на Мануел Пелегрини се хвърли да търси обрат, но Нюкасъл показа твърд отпор. Гостите демонстрираха решителност да бранят крехкия си аванс, но в 57-ата минута Един Джеко отправи нелош удар, който обаче не сполучи.

В 68-ата минута „свраките” имаха претенции за дузпа. Сами Омеоби пусна чудесен пас към Обертан, който тръгна, Коларов го изпусна, а след това се хвърли със шпагат, за да чисти. Последва съприкосновение между Коларов и Обертан, а нападателят на Нюкасъл падна в наказателното поле. Главният арбитър обаче посочи играта да продължи, а това му навлече гнева на щаба на гостите.

В 75-ата минута Нюкасъл удови аванса си. Невероятно отиграване на Муса Сисоко доведе до втори гол в мрежата на Сити. Сисоко напредна от ляво, пусна топката между двама, а след това разстреля Кабайеро за 2:0.

До края на срещата, въпреки опитите си, играчите на Сити не можаха да обърнат събитията на терена.