Арсенал не успя да защити трофея си в ФА Къп, след като отпадна на четвъртфиналите на турнира. „Артилеристите“ претърпяха поражение с 1:2 от Уотфорд и така напускаха надпреварата. Точни за успеха на „стършелите“ бяха Одион Игало и Адлен Гидиора, докато Дани Уелбек върна едно попадение в полза на „топчиите“.

Арсенал владееше инициативата през първото полувреме на мача, а през втората част, след като инкасираха две попадения, момчетата на Арсен Венгер отново установиха контрол върху събитията по терена. Това закономерно доведе до връщане на едно попадение. Домакините можеха да докарат срещата и до преиграване, но късметът се „усмихна“ на Уотфорд. Иуоби нацели десния стълб на вратата на Костел Пантилимон в 90-ата минута и така, се стигна до отпадането на Арсенал.

В 10-ата минута на Оливие Жиру получи отличен пас от Алексис Санчес и вкара топката в мрежата на Уотфорд. Попадението обаче не бе зачетено заради маркирана от страничния рефер засада. Французинът протестира срещу решението, тъй като бе на мнение, че голът му е редовен.

В 17-ата минута Месут Йозил намери добре Алекс Окслейд-Чембърлейн, но Костел Пантилимон излезе добре и се намеси.

В 19-ата минута Санчес намери Гибс, последният комбинира с Кембъл, но бранител на Уотфорд изчисти.

Габриел влезе грубо в краката на Трой Дийни в 27-ата минута, а главният съдия направи само устна забележка играча на „артилеристите“.

В 33-ата минута Реми стреля, но Костел Пантилимон улови.

Месут Йозил нахлу скоростно отляво по атаката в наказателното поле в 34-ата минута на срещата, но след съприкосновение с противников играч, немският национал се строполи в близост до аутлинията. Съдията обаче даде знак играта да продължи.

В 41-ата минута Елнени стреля мощно, но над напречната греда, а минута след това Кембъл се озова на чудесна позиция, но и той прати топката над вратата.

След почивката Уотфорд излезе напред в резултата. В 50-ата минута след тъч отляво, Чембърс не се прави с Дийни, той пусна пас към Игало, а последният с добър удар изведе гостите напред за 1:0.

Игало можеше да увеличи аванса на „стършелите“ в 60-ата минута, но не съумя да намери добре топката, а четири минути по-късно Трой Дийни комбинира по отличен начин с Гидиора, който със силен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Оспина.

В 67-ата минута Калъм Чембърс се размина с топката и не успя да нанесе удар при едно центриране отдясно. Последва корнер, който бе изпълнен отдясно от Йозил. След центрирането Чембърс отново не успя да нанесе удар.

Играчите на Арсен Венгер упражниха натиск в заключителните минути на мача. А в 82-ата минута, Санчес комбинира с Кийрън Гибс, той отправи удар, но Пантилимон улови.

Арсенал стигна до попадение в 88-ата минута. Алексис Санчес напредна отляво, подаде към Йозил, последва двойно подаване между бившия играч на Реал Мадрид и Дани Уелбек, който успя да намери правилния път и да се разпише за 1:2.

В 90-ата минута Арсенал можеше да изравни, но Иуоби нацели десния стъб на вратата на Костел Пантилимон. 

Така Арсенал се сбогува с ФА Къп.