Германският защитник на Арсенал Пер Мертезакер ще носи капитанската лента през новия сезон за "артилеристите", съобщават английските медии. Опитният бранител ще бъде възнаграден за лоялността, която демонстрира към клуба от Западен Лондон. Следващият сезон се очертава да бъде и последният за Мертезакер на "Емирейтс", след като неговият договор с отбора изтича лятото.

31-годишният германски национал е един от най-опитните в състава на Арсен Венгер и ще наследи отказалия се от футбола Микел Артета, който пък стартира треньорска дейност в Манчестър Сити. Испанецът бе капитан на Арсенал до края на кариерата си. 

Партньорът на Мертезакер в защита Лоран Косчелни пък ще бъде избран за вицекапитан, като Петър Чех и Тио Уолкът ще са другите две алтернативи за лентата, при липса на останалите. 

Все още не е напълно сигурно дали следващият сезон ще е последен за бившия защитник на Вердер Бремен в Арсенал, но мениджърът на Арсенал Арсен Венгер прави опити да привлече един от талантите на английския футбол Роб Холдинг от Болтън. 20-годишният бранител е впечатлил френския специалист и той вече прави опити за трансферирането му в Арсенал.