Кой, ако не Стилиян Петров, да донесе малко щастие на изстрадалите фенове на Астън Вила в може би най-слабия сезон на отбора в елита. Бившият капитан на бирмингамския клуб обяви, че иска отново да облече фланелката му, нищо че вече е на 36 години. 

Стенли се подготвя с младежкия отбор на Вила, а плановете му хвърлиха в еуфория привържениците на тима. Той обяви, че ще остави ръководството да прецени дали ще има нужда от него в Чемпиъншип от лятото, но ако зависи от запалянковците, шефовете нямат никакъв избор. 

Те заливат форуми и блогове с позициите си, че най-голямата грешка на управителния съвет ще е да не подпише със Стилиян. А един от най-страстните фенове на тима Дениъл Дейвис подкрепи позицията си в материал за вестник "Бирмингам Мейл". 

"Ако Майка Ричардс, Джолиън Лескът, Габи Агбонлахор и останалите играчи от сегашния състав не искат да се борят за нас в Чемпиъншип следващия сезон, има достатъчно много хора, които са готови да го направят."

"На първо място в този списък е Стилиян Петров. Ако има някаква възможност, дори най-малката, той да играе за нас следващия сезон, шефовете да не мислят много, а да го ангажират. Да направят всичко, което зависи от силите и способностите им, за да подпишат с него!"

"Това е човек, който дори след като откри ранните симптоми на левкемията, остана на терена, за да помогне на съотборниците си, които имаха огромна нужда от духа му. Никой нямаше да му се разсърди, ако каже, че не може да изиграе онзи мач с Арсенал през 2012 г. Но въпреки тежката умора и световъртеж, които бяха признаците на болестта, той остана и се бори за отбора си."

"Ако Стан е 1/10 от играча, който беше преди четири години, то все още ще е с много повече от всички останали и ще трябва да бъде нашия капитан за следващия сезон", пише Дейвис в материала за вестника, а отдолу е подкрепен от стотици фенове, които също искат да видят Стенли с екипа на Вила в Чемпиъншип.