Стилиян Петров е готов да играе футбол отново. Нещо повече, той може да се окаже човекът, около когото да се гради кампанията на Астън Вила, в която да се борят за завръщането си във Висшата лига през следващия сезон.

36-годишният бивш капитан на Астън Вила се страхуваше, че няма да играе професионален футбол отново, след като през март 2012 година да му бъде открита коварната болест - левкемия.

Той обаче от месеци тренира с отбора на бирмингамския тим до 21 години и сега се опитва отново да облече екипа на Астън Вила, на който беше капитан преди дигнозата си. Стилиян призна намеренията си по време на пресконференция по-рано през деня.

Английските издания за Стилиян Петров

Въпреки заболяването си Стенли успяваше да блести в мачове от аматьорската Неделна лига в Англия. И дори коментира през 2014, че ги вижда като много забавно занимание, тъй като са състезателни и е щастлив, че отново играе футбол.

Невероятно: Стилиян се завръща на терена!

След като по собствените си думи в последните години спазва „спартански и таен режим“, сега той е готов да облече отново екипа на Астън Вила. Мидландският клуб отпадна от Висшата лига наскоро и след 35 кръга във Висшата лига има само 16 точки. През сезона двама мениджъри Тим Шерууд и Реми Гард бяха уволнени, а настоящият човек на поста Ерик Блек е временен вариант. Петров бе сред споменатите имена, които могат да поемат клуба през следващия сезон, но полузащитникът се цели по-скоро във връщането на капитанската си лента, отколкото на скамейката.

Стенли: Искам да покажа, че има живот след болестта

Петров се присъедини към Вила от Селтик през 2006 година, но трябваше да прекрати кариерата си, за да се подложи на лечение, което се оказа успешно.

"Разбирам, че залозите ще са срещу мен. Ще ми се задават много въпроси и ще се съмняват в мен, но аз вярвам, че ако работиш, ще стигнеш до целта," сподели по време на пресконференцията Стилиян Петров.