Стилиян Петров е истински пример за всички нас – преди всичко голям човек, който показа на всички как трябва да преодоляваш трудностите, каквито и да са те и да се бориш за мечтата си.

След 4 тежки години, в които се бори с левкемия, сега Стан е на път да се завърне в професионалния футбол, а след преживяното, Петров гледа по друг начин на света и на ежедневните дребни проблеми.

Стилиян пред Гонг за голямата мечта и завръщането във футбола

Ето какво вдъхновяващо послание отправи към всички нас Стилиян Петров в ефира на „Спортно шоу Гонг:

„Да вярват и да не забравят, че да бъдеш жив е нещо голямо и когато стигнеш до дъното осъзнаваш, че човек е много силен. Да не забравят, че малките проблеми могат да се решат винаги, големите с труд също могат да се решат. Желая им да бъдат здрави.

„Когато казах, че 80% е на психическа основна, аз бях много силен, имах подкрепа на близки, приятели. Бях щастливец, че имам подкрепата на милиони по света. Вярата, смелостта, защото страхът е нещо ужасно. Защото много хора губят тези битки заради страха. Аз не бях така, успях да се абстрахирам, да съм позитивен, да вярвам и да се боря докрай. Желая здраве, щастие и много усмивки.“