Крилото на Ливърпул Лазар Маркович най-накрая започва да свиква с английския футбол, смята мениджърът на клуба Брендън Роджърс.

Бившият ас на Бенфика костваше на клуба 20 милиона паунда през лятото, но началото му при „червените“ не беше никак леко. Напоследък изглежда, че сръбският национал най-после намира формата си, като дори вкара своя дебютен гол за тима – при успеха с 3:1 над Борнемут в четвъртфинал за Купата на Лигата.

„Според мен той завърши атаката по страхотен начин. Той се представи отлично в роля, която изискваше различни тактически елементи от него“, каза Роджърс.

„Неговите енергия и качество бяха добри и той носеше заплаха. Отне му известно време, за да привикне. Говорихме си за това, че играта му се нуждае от повече агресия. Срещу Борнемут той беше впечатляващ – представи се добре в защита и пресираше човека с топката когато трябваше“, каза още наставникът.

„Скоростта му с топка в крака и неговото движение по терена бяха отлични. Той има качества и е добър футболист. Това ни радва. Лазар е на 20 години, а изглежда, че се подобрява постоянно“, завърши Роджърс.