Лестър сензационно победи Манчестър Юнайтед с 5:3, а един от най-големите герои за знаменития успех се казваше Джейми Варди – футболист, който до преди едва 2 години е играел аматьорски футбол...

Срещу „червените дяволи“ Варди реализира един гол и асистира за още 2, оставяйки в сянката си Робин ван Перси, Уейн Рууни и Фалкао. Трудно обаче е да повярваме, че до съвсем скоро Варди е играл срещу отбори като Юнайтед ъф Манчестър – сформираният през 2005 година тим от недоволни от управлението на семейство Глейзър привърженици на Ман Юнайтед.

През 201/11 Варди се подвизава в тима на Халикафс в Северната Премиър дивижън или иначе казано, аматьорските нива на английския футбол. Отборът му става шампион, поставяйки и рекорд за посещаемост (4023 зрители), но 24-годишният тогава Варди не успява да стане голмайстор, оставяйки втори в класацията с 24 попадения.

Той играе само година за Халифакс, а преди това между 2003 и 2010 е част от още по-неизвестния Стокбридж Парк Стийлс, който играе в осмото ниво на местния футбол. В самото начало на футболния си път пък Варди е освободен от Шефийлд Уензди заради ниския си ръст.

По време на периода си в Стоксбридж по щастливо стечение на обстоятелствата Варди е наблюдаван от мениджъра на Лестър Найджъл Пиърсън, който живее в Шефийлд и е свидетел на някои от 66-те гола в 107 мача на нападателя.

От Халифакс Варди преминава в тима от Конференциите Флийтууд Таун, за който през 2011-а вкарва 31 гола в 36 мача, а това окончателно убеждава Пиърсън да привлече голаджията.

През май 2012 Лестър плаща 1 милиона паунда за подписа му, което е рекорд за играч извън професионалния английски футбол.

В първия си сезон за „лисиците“ Варди не може да се приспособи и дори обмисля да се откаже заради критиките. През миналия шампионат обаче той показа истинската си класа и бе с главна заслуга за титлата в Чемпиъншип, реализирайки 16 гола.