Бившият селекционер на Англия Свен Йоран Ериксон счита, че собственикът на Челси Роман Абрамович трябва да бъде по-смел, отколкото някога е бил при мениджърско управление на клуба от страна на Жозе Моуриньо.

Ужасяващият старт на сезона доведе до разклащане на стола на португалеца на „Стамфорд Бридж“. Част от феновете продължават да подкрепят Моуриньо, въпреки неблагоприятната позиция на тима в класирането на Англия. По думите на част от играчите, целият отбор стои зад Моуриньо.

Свен Йоран Ериксон, който води Шанхай, призова руския олигарх да подкрепи своя треньор.

„Ситуацията на Жозе Моуриньо е изненадваща, тъй като спечелиха титлата през миналия сезон. Никой не е очаквал да са на три точки от зоната на изпадащите. Футболът е странно нещо, понякога няма логика“, сподели Ериксон.

„Виждал съм го и преди, успешни треньори да имат изненадващи моменти. Единственият начин да се справят, е като се държат заедно. Ако не направят това, всичко е свършено“, коментира още треньорът.

„Клубът трябва да се подкрепя и не говоря само за футболистите. Разбира се, че и за тях става дума, но щабът и собственикът трябва да останат заедно“, добави Ериксон, който допълни, че най-трудно това се случва в период на много дискусии и слухове.

„Трябва да намериш силата в себе си, за да защитиш клуба от външни лица. Ако това не се случи, ситуацията се влошава. Ако не са в състояние да направят това, точно това ще бъде краят. Жозе, с опита, който притежава, би могъл да го направи. Но той се нуждае от помощта на всички“, добави Свен Йоран Ериксон.

В последния мач от Висшата лига Жозе Моуриньо не успя да води тима си от пейката, тъй като беше наказан. Челси загуби двубоя от 12-ия кръг с 0:1 от Стоук Сити.