Стивън Джерард навива Рахийм Стърлинг да подпише бързо нов договор с Ливърпул, като твърди, че клубът е „перфектен за него“ и развитието му в играч от топ класа. Стърлинг бе свързван с евентуален трансфер в Реал Мадрид или Байерн Мюнхен, докато той все още изчаква с подписването на нов дългосрочен договор с „мърсисайдци“.

Джерард обаче се надява, че Рахийм Стърлинг ще парафира нов контракт с клуба скоро и смята, че това ще му помогне да се развие в още по-добър играч.

„Надявам се, че той ще подпише нов договор, защото мисля, че това е перфектният клуб за него, особено в следващите няколко години“, сподели Стивън Джерард.

„Ще играе доста, а и феновете го обичат. Може да прогресира тук и да стане топ, топ играч тук, така че се надявам хората около него да му дадат правилния съвет, защото той трябва да остане“, категоричен бе Джерард.

„Чудесно е да играеш с Рахийм. Той винаги ти дава възможност да отиграеш дадена ситуация. Вълнуващото за всички нас е, че той е англичанин и ще се превърне в един наистина класен футболист. Ще продължи да се учи“, сподели още Стивън Джерард.