Бележитият бивш футболист на Манчестър Юнайтед Фил Невил даде неочакван съвет на действащата звезда на големия съперник Ливърпул – Рахийм Стърлинг. По думите на Невил младият английски национал трябва да предприеме стъпки, с които да намали влиянието на собствените си съветници.

По-рано през сезона 20-годишният играч беше свързван с трансфер в Реал Мадрид, а в момента отказва да преподпише с „червените“, които му предлагат 70 хиляди паунда седмично.

Според Невил, който в даден период от кариерата си беше и капитан на Евертън, Стърлинг трябва да се концентрира само върху изявите си на терена.

„Продължавам да твърдя, че Рахийм Стърлинг е брилянтен талант, чудесен играч, но според мен трябва да седне с агента си и да му каже: „ти ще си вършиш твоята работа по договора, аз моята – на терена“, каза Невил.

„На толкова крехка възраст той се разсейва от преговорите по договора. През миналата година той направи чудесен сезон, игра супер на Световното първенство, а сега изведнъж се оказва под допълнително напрежение понеже за него се се говори не заради футболните му умения, а заради ситуацията с контракта – колко пари иска, колко оферти е отхвърлил, как Реал Мадрид го преследва.“

„С тези неща не трябва да се оправя нито Ливърпул, нито Стърлинг, а неговият агент. Ако бях на мястото на Рахийм, щях да си поговоря с моя агент и щях да му кажа, че докато не заиграя както трябва, ще си мълчим“, завърши Невил.