Информациите, долитащи от Испания, за предстоящата раздяла между Атлетико Мадрид и Диего Симеоне само наливат още масло в огъня на слуховете около Челси. Доста издания на иберийския полуостров съобщиха в хор, че аржентинският специалист вече е уведомил футболисти и ръководство, че ще поеме „сините“ от Лондон през следващия сезон.

Идването на Чоло, при положение, че се случи, със сигурност означава, че ще настъпят промени в статута на дадени играчи в отбора. Онлайн изданието „Playing for 90“ изготви своята версия за това кои играчи ще пострадат най-тежко от идването на Симеоне.

Ето ги и тях:

Гари Кейхил

Фактът, че при идването на временния мениджър Гуус Хидинк 30-годишният англичанин загуби титулярното си място говори достатъчно. Може би дори няма чак такова значение кой ще бъде следващият наставник, защото така или иначе Кейхил изглежда обречен.

След много силния минал сезон редом до Джон Тери, сега и двамата бележат сериозно отстъпление. За капитана вече е ясно, че си тръгва, а предвид слабата форма на дуото, раздялата с Кейхил не би изглеждала като голяма изненада. Още повече, че дотук Хидинк го използва безрезултатно, когато Тери или Курт Зума са контузени.

За Симеоне защитата е може би най-важният елемент от играта, така че той не може да си позволи компромиси.

Неманя Матич

Еден Азар може и да отнесе доста критики за значителния спад във формата си, ала бившият ас на Бенфика бележи същият, ако не е и по-сериозен регрес. Достатъчно е само да се каже, че в момента Сеск Фабрегас, който преди се нагърбваше изцяло с атакуващи функции, сега изглежда доста по-солиден опорен халф от него.

27-годишният сърбин съвсем не може да се похвали със същите качества като на неговия испански колега, когато нещата опрат до работа с топката. Матич освен всичко друго вече не е и познатият щит пред защитната четворка, който беше през миналия сезон. Симеоне може и да му даде шанс, но изглежда доста по-вероятно да го продаде, а на негово място да доведе доста по-успешен и по-евтин заместник.

Оскар

Бразилецът изглежда като играч, който е безкрайно далеч от стила, изповядван от Симеоне. В офанзивен план Оскар е чудесен играч, но му липсва физическото присъствие, за да играе при аржентинеца.

Няма как да пренебрегнем и фактът, че техничарят дълго време не беше на познатото ниво. Само 3 гола и 2 асистенции във Висшата лига дотук е твърде скромен принос за футболист с неговите способности. Симеоне е специалист, който няма проблеми с мотивацията на своите играчи, ала летаргията, която лъха от играта на Оскар, може да разубеди дори него. В добавка той няма и характиристиките, за да играе в любимата за специалиста схема 4-3-3. Бразилецът не разполага с физиката, за да заеме една от позициите в халфовата линия, а му липсва и достатъчно скорост, за да действа на фланга. Предвид неговите 24 години Челси би могъл да го жертва срещу солидна трансферна сума, а желаещи клубове има от цяла Европа. И нека също да не забравяме за китайските милиони, които вече отведоха Рамирес далеч от „Стамфорд Бридж“.

Еден Азар

Ясно е, че белгиецът е футболист, който никой треньор в света не би захвърлил с лека ръка. Азар разполага с капацитета да бъде за Челси това, което в момента е Гризман за Атлетико Мадрид. От друга страна на везната обаче стои неговият твърде докачлив характер, а знаем, че Чоло не е от хората, които си поплюват много-много.

Въпреки слабата форма на крилото и едничкият му гол, който падна чак след 29 мача (и дори не беше във Висшата лига), футболистът постоянно е пращан в един или друг тим. Затова евентуална продажба няма да бъде приета като кой знае каква изненада. При Симеоне всичко опира до устойчивостта и агресията, а в много моменти Азар показва тъкмо противоположното.