Дори и Петър Касев да не извади Локомотив Сф от състава на В група, както се закани, това ще стане съвсем скоро по служебен път, показва справка на Gong.bg с Наредбата.

По всичко личи, че Локо Сф няма да пътува за Гоце Делчев, където в неделя по програма трябва да срещне местния Пирин в мач от втория кръг.

Треньорът Валерий Дамянов разпусна отбора,

а и пари за пътуването до Гоце Делчев очевидно няма. Така за първо неявяване на мач Локомотив ще бъде наказан, освен със служебна загуба 0:3, още с изваждане три точки от актива му и с глоба от 600 лева.

Ако Локомотив Сф не се яви и в мача от третия кръг на ЮЗ В група на 23 август, това ще означаве автоматично изваждане на тима от състава на дивизията. Тогава по програма Локо Сф трябва да приеме Миньор Пк.

Нещо повече – догодина Локомотив Сф ще трябва да играе в най-ниското ниво на футбола ни – А областна група. Дори обаче да заеме първото място в края, няма да има правото да участва в баража за влизане отново във В група.

Така че всички заинтересовани от съдбата на Локо Сф трябва да действат по най-бързия начин, ако искат да спасят любимия си клуб.