Старши треньорите на Дунав и Шумен Веселин Великов и Валери Венков изразиха недоволството си от играта на шуменските футболисти след мача между двата отбора. Както вече съобщихме "драконите" победиха с класическото 3:0 в мач от осмия кръг на Североизточната В група на Градския стадион в Русе.

Великов отчете, че пределната мобилизация в шуменските редици за доказване срещу лидера в класирането е довела до груба игра от страна на футболистите на гостите. "Отборът на Шумен игра пределно мобилизирано и на моменти грубо. Важното е, че през този мач се опазихме от контузии. Все пак с такива срещи израстваме повече. Имахме някои проблеми преди мача, Мирослав Будинов и Георги Чакъров бяха болни. Будинов дори не взе участие в мача. Дадох шанс и на други момчета. Изпуснахме положение, играхме добре и заслужено победихме", сподели наставникът на Дунав.

Макар и да отрече, че футболистите му са играли грубо, Венков заяви, че те са били далеч от своето ниво в Русе. "Не мисля, че играхме грубо. Напротив, моите футболисти излязоха много уплашени. Не играха нищо. Изключително слаб мач. Преди мача има казах, че в Русе те трябва да играят футбол и дадат най-доброто от себе си, но това не се получи. Безобразно слаб мач от наша страна. Това не е нашата игра. Дунав е много стойностен клуб и ние нямаме база за сравнение с тях и като селекция, като база, като бюджет. Отборът ни е изключително млад и към момента само обиграваме състава. Все пак, като изключим мача с Дунав, първенството за нас е съвсем прилично", отчете шуменският треньор.